BRINKBEHANG

 

BEHANGERSBEDRIJF

USQUERT

behangersbedrijf wandafwerkings specialist M.Brink
       
 

 

 
 

De meest populaire wandbekleding

 
 

Behangen blijft de populairste wandbekleding in Nederland. Behang is er in tientallen soorten, variërend van gewoon papier tot schuimvinyl en glasweefsel .

 

Met behangen bereikt u snel een mooi effect. Uw muur is in een keer afgewerkt en u heeft de keuze uit de meest uiteenlopende kleuren en structuren. Naast de kleur of het design is ook de keuze van het soort wandbekleding belangrijk. Deze keuze wordt bepaald door de ondergrond en de ruimte die moet worden geplakt.

Het plakken van het materiaal gebeurt of met kleine overlappingen tussen de banen (overlappend), of met de randen precies tegen elkaar aan (stotend). Materiaal met patronen wordt altijd stotend geplakt.

glasweefsel plakken vescom

 
  Veel gestelde vragen  
  Hier zijn een aantal veel gestelde vragen (en antwoorden) opgenomen. Mocht uw vraag er niet bij zijn, kunt u ook via een emailbericht uw vraag stellen.  
  Moet het oude materiaal altijd worden verwijderd ?

Wat betekenen al die tekens op het etiket van een rol ?

Kan vinyl geschilderd worden ?

Wanneer kan na het behangen de kamer weer worden ingericht ?

Hoe glad moet de muur zijn ?

Moet "bouwpapier" verwijderd worden ?

Wat moet er gebeuren als het oude materiaal niet van de muur af te krijgen is ?

Wat kan ik zelf doen om de kosten te drukken ?

Moet een kale muur eerst worden voorbehandeld ?

 
     
  Moet de oude wandbekleding altijd worden verwijderd ? terug naar boven  
  Of het oude materiaal moet worden verwijderd is afhankelijk van de aantal lagen, de hechting van de oude laag op de muur en het soort materiaal dat moet worden aangebracht. Bij het aanbrengen van zwaar papier of glasweefsel is het altijd aan te raden het oude materiaal te verwijderen. Als de oude laag een vinyl is, moet deze altijd worden verwijderd, sommige soorten zijn "afstripbaar", waarbij alleen de kunststof toplaag kan worden verwijderd. Ook als er kans is op "doorslaan" van de kleur van het oude materiaal is verwijderen de beste keuze.  
  glasweefsel plakken vescom  
  Wat betekenen al die tekens op het etiket van een rol ?  terug naar boven  
  Om mislukkingen uit te sluiten staan op het etiket van iedere rol belangrijke informatie. Op deze site is een pagina met de betekenis van de belangrijkste symbolen. Let ook altijd op het partij- en kleurnummer. Als deze hetzelfde zijn zult u tussen de rollen geen of nauwelijks verschil zien.  
     
  Kan vinyl geschilderd worden ? terug naar boven  
  Vinyl is een soort met een zachte gestructureerde toplaag die weekmakers bevat. Deze weekmakers zorgen ervoor dat het materiaal flexibel blijft. Het is aan te raden om op een klein oppervlak een test uit te zetten en ongeveer drie weken te wachten. Door de weekmakers ontstaat drogingsvertraging en daardoor kan de verflaag op termijn gaan plakken.  
  glasweefsel plakken vescom  
  Wanneer kan na het behangen de kamer weer worden ingericht ?  terug naar boven  
  Pas geplakt, vochtig behang is erg kwetsbaar. Wacht met afwerken en ophangen van schilderijen, lampen etc. tot het materiaal geheel droog is.  
     
  Hoe glad moet de muur zijn ? terug naar boven  
  Dat hangt af van de dikte van de wandbekleding die moet worden aangebracht. Bij de dunnere soorten blijft ieder onregelmatigheid in de muur als een bobbeltje achter het nieuwe materiaal zichtbaar. Bij zwaardere soorten of glasweefsel is dit veel minder het geval. Wel moet naar de stuclaag worden gekeken, als er delen los zitten of als er bij het verwijderen van het oude materiaal beschadigingen zijn ontstaan aan het stucwerk, zullen deze eerst moeten worden gerepareerd.  
  glasweefsel plakken vescom  
  Moet "bouwbehang" verwijderd worden ? terug naar boven  
  Op de wanden van nieuwbouwwoningen zit meestal "bouwpapier". Dit materiaal moet minstens een half jaar blijven zitten tot de pleisterlaag goed is uitgewerkt. Voordat er nieuwe wandbekleding wordt aangebracht moet het bouwpapier altijd worden verwijderd en de wanden goed schoon gemaakt.  
     
  Wat moet er gebeuren als de oude wandbekleding niet van de muur af te krijgen is ? terug naar boven  
  Dan is er nog maar een oplossing: alle oneffenheden en naden zorgvuldig gladschuren, zodat deze later niet zichtbaar zullen zijn door de nieuwe wandbekleding. Zorg ervoor dat loszittende deeltjes en stof verwijderd zijn voordat met plakken van de nieuwe wandbekleding wordt begonnen.  
     
  Wat kan ik zelf doen om de kosten te drukken ? terug naar boven  
  Als het oude moet worden verwijderd is dat prima zelf te doen. Echt moeilijk is het niet en bij de grotere doe-het-zelf zaken kunt u eventueel een afstoomapparaat huren. Afhankelijk van het aantal lagen, de hechting en of het materiaal met muurverf is behandeld kunnen hier heel wat uurtje in gaan zitten, maar de besparing op de kosten is dan ook groot.  
     
  Moet een kale muur eerst worden voorbehandeld ? terug naar boven  
  Als de muur poreus is of de stuclaag sterk "zuigend" is, moet deze eerst worden behandeld met een voorstijkmiddel. Hierdoor wordt voorkomen, dat de muur het vocht in de lijm te snel opneemt, waardoor er blazen kunnen ontstaan of een slechte hechting (met name aan de randen).  
  brinkbehang adviseert over vinyl schuimvinyl glasweefsel vescom papier en verwerking lijmen  
 

Offerte aanvragen bij   BRINKBEHANG

 

afweken verwerken plakken lijm aanbrengen glasweefsel plakken